Damon Q

Damon System

Sistemul Damon este o combinatie intre bracketuri cu autoligare pasiva, arcuri calibrate si tratamente minim invazive.

Damon System elimina din tehnicile clasice nevoia de a efectua extractii dentare, situatii care apar frecvent. Pentru ca Damon System utilizeaza o forta de ligatura joasa , rezistenta la frictiune este minima, ducand la mai putine forte si directii nedorite. Acest lucru faciliteaza modalitati de tratament mai eficiente. Ca urmare, puteti oferi pacientilor dumneavoastra tratamente mai rapide si mai confortabile.

Damon face diferenta

Ligaturile elastice creaza frictiune si necesita mai multa forta si ajustari mai frecvente.

Bracketurile Damon cu autoligare pasiva, permit miscarea libera si ofera rezultate mai rapide, utilizand forte mai blande.

Avantaje dovedite clinic:

–          Timp de tratament mai rapid, pana la 7 luni

–          Mai putine sedinte de tratament

–          Tratament mai confortabil

–          Rezultate mai bune calitativ

Extinderea posibilitatilor

Cu o nevoie redusa de aparate auxiliare sau proceduri invazive, Sistemul Damon ofera beneficii atat medicului cat si pacientului. Intr-un caz demonstrat de Damon, un pacient a castigat 14 mm posterior, fara a necesita o expansiune a palatului sau interventie chirurgicala. CT-ul realizat post-tratament, a aratat o dezvoltare transversala a acadei si a osului alveolar, atat pe suprafata linguala cat vestibulara.

Mai mult decat Dezvoltare

Cand depaseste un bracket limita normala de dezvoltare? Cand se deschid noi usi pentru eficienta practica, flexibilitate clinica, comfortul pacientului si estetica.

Damon Q – reprezinta un pas important inainte in mai putina frictiune, tehnologie de autoligare pasiva, care ofera mai mult decat dinti drepti.

Indiferent daca sunteti nou in autoligarea pasiva sau sunteti un utilizator experimentat, Damon Q ofera o miscare mai rapida si mai controlata a dintilor, cu rezultate clinice extraordinare.

Performanta si fiabilitate

Patru pereti solizi cu adancimi optimizate, inclunzand tolerante severe la nivelul bracketurilor din zona inferioara si anterioara, ofera un control imbunatatit si o miscare mai rapida cu mai putina frictiune, pentru o finisare superioara.

Din otel inoxidabil, constructia metialica este realizata prin turnare, oferind o rezistenta si durabilitate exceptionala pe parcursul tratamentului.

Un salt in eficienta

Sloturi orizontale si vertical, care ofera o flexibilitate mai mare in tratamentele care implica cuspizi mari, suprafete laterale blocate sau alte situatii clinice. Incorporarea carligelor “Drop-In” , a sarmelor “Piggyback”,  sau a auxiliarelor TAD, se poate realiza in timpul progresarii arcului Damon, indiferent daca arcurile sunt rotunde sau dreptunghiulare.

– Verde: Cuplu mic

– Albastru: Cuplu standard

– Rosu: Cuplu mare

Modificare rapida si usoara a arcurilor

Dispozitivul innovator SpinTek, cu margine lingual rotunjita, faciliteaza inchiderea usoara a dispozitivelor in toate etapele de tratament.

Dispozitivul SpinTek, necesita doar o usoara invartire pentru a fi deschis, transferand fortele numai catre brachet, nu si catre dinte, pentru modificari rapide ale sarmei si confort mai mare pentru pacient.

Activarea necesita o forta care este exercitata pana la 1.34 kg, unidirectional, in timpul deschiderii. Datorita dispozitivului Spin Tek, Damon Q disperseaza fortele in directii opuse, rezultand o forta de 0 kg, chiar si in cazul in care exista depuneri de placa.

Pentru a deschide, introduceti instrumentul in dispoitivul SpinTek si rasuciti 90 °. Pentru a inchide, pozitionati instrumentul pe oricare parte a slotului  si strangeti dintele opus.

Confort si estetica

Profilul mic cu margini si colturi rotunjite, netede, ajuta la prevenirea interferentelor ocluzale, in timp ce ofera pacientilor confort si estetica mai buna.

 

Project Details