Damon Clear

Damon System

Sistemul Damon este o combinatie intre bracketuri cu autoligare pasiva, arcuri calibrate si tratamente minim invazive.

Damon System elimina din tehnicile clasice nevoia de a efectua extractii dentare, situatii care apar frecvent. Pentru ca Damon System utilizeaza o forta de ligatura joasa , rezistenta la frictiune este minima, ducand la mai putine forte si directii nedorite. Acest lucru faciliteaza modalitati de tratament mai eficiente. Ca urmare, puteti oferi pacientilor dumneavoastra tratamente mai rapide si mai confortabile.

Damon face diferenta

Ligaturile elastice creaza frictiune si necesita mai multa forta si ajustari mai frecvente.

Bracketurile Damon cu autoligare pasiva, permit miscarea libera si ofera rezultate mai rapide, utilizand forte mai blande.

Avantaje dovedite clinic:

–          Timp de tratament mai rapid, pana la 7 luni

–          Mai putine sedinte de tratament

–          Tratament mai confortabil

–          Rezultate mai bune calitativ

Extinderea posibilitatilor

Cu o nevoie redusa de aparate auxiliare sau proceduri invazive, Sistemul Damon ofera beneficii atat medicului cat si pacientului. Intr-un caz demonstrat de Damon, un pacient a castigat 14 mm posterior, fara a necesita o expansiune a palatului sau interventie chirurgicala. CT-ul realizat post-tratament, a aratat o dezvoltare transversala a acadei si a osului alveolar, atat pe suprafata linguala cat vestibulara.

Caracteristici si Beneficii

Performanta:

–          Suport complet estetic cu autoligare pasiva, cu un design de neegalat.

–          Realizat din Alumina policristalina (APC), material rezistent la pete de cafea, mustar, vin rosu si alti agenti.

–          Elimina necesitatea utilizari ligaturilor elastomerice, care pateaza si colecteaza bacterii in timpul tratamentului.

–          Tehnologie avansata de autoligare pasiva, cu forta de ligaturare scazuta, minimizand rezistenta la frictiune.

Putere imbunatatita:

–          Constructie solida pentru rezistenta si durabilitate.

–          Patru pereti solizi, care permit un cuplu si o rotatie eficienta, pentru finisari meticuloase.

Potrivire confortabila

–          Design de baza, personalizat si gravat cu laser, asigura o rezistenta a legaturii optime pentru o mai mare fiabilitate.

–          Margini netede si rotunjite, pentru confortul pacientului.

–          Brackets optionali cu carlige conturate discret pentru pacient.

Schimbari rapide si usoare de sarma:

–          Sistemul inovativ SpinTek disperseaza fortele in timpul deschiderii, pentru o schimbare mai rapida si mai confortabila a sarmei.

–          Pentru a-l deschide, rotiti usor utilizand instrumentul pentru deschidere SpinTek. Datorita dispozitivului Spin Tek, Damon Q disperseaza fortele in directii opuse, rezultand o forta de 0 kg, chiar si in cazul in care exista depuneri de placa. Alte sisteme necesita o forta care este exercitata pana la 1.34 kg, in timpul deschiderii, care poate provoca discomfort pacientului.

Eficienta dovedita

Damon Clear este punctul culminant al unui efort de dezvoltare cuprinzatoare, care implica mai multe studii in vivo, cercetari universitare si teste de proiectare.

De la puterea cuplului si controlul de rotatie  care fac legatura cu confortul pacientului, Damon Clear depaseste toate specificatiile in comparative cu autoligarea si aparatele estetice.

Protocolul arcurilor

Damon Clear este proiectat pentru utilizarea impreuna cu arcurile calibrate Ormco, pentru o deplasare mai rapida si mai eficienta a dintilor. Pentru performante si fiabilitate, este necesara utilizaera arcurilot Ormco.

De la Damon Optimal-Force Cu Ni-Ti, Frictiune scazuta TMA la otel inodidabil, fiecare fir este trecut prin procese de fabricatie si control al calitatii avansat. Acest lucru inseamna ca este acelasi produs de la lot la lot, pentru a avea rezultate sigure si previzibile.

Fiecare fir trebuie sa aiba suficient timp inainte de a trece la firul urmator. Pentru zona anterioara, utilizati arcurile din Ni-Ti, pentru o indoire potrivita.

Nu realizati indoiri de finisare la firele din otel inoxidabil, deoarece se pot solda cu fracturi.

Protocolul de dezlipire Damon Clear

Pentru dezlipire, este necesara utilizarea instrumentului special Damon Clear . Instrumentul este corelat special cu profilul si baza bracketului Damon Clear, rezultand o dezlipire rapida, eficienta si confortabila pentru pacient. Nu necesita indepartare cu ajutorul frezelor sau cu ajutorul altor instrumente.

Pasul 1: cu varful instrumentului pozitionata pe portiunea ocluzala a bracketului, plasati falcile instrumenului in spatele aripioarelor gingivale si ocluzale. Strangeti manetul pentru a inchide falcile in jurul corpului bracketului.

Pasul 2: Continuati strangerea menerului si impingeti-l inspre suprafata de suport a bracketului. In timp ce varful vine in contact cu dintele, bracketul se va dezlipi de pe suprafata dintelui. Nu rasuciti instrumentul, deoarece poate produce discomfort pacientului.

Project Details